Jak rozwija się Kraków

Wśród wielu województw w kraju, Kraków wyróżnia się nie jedynie w temacie sztuki i akademickim, ale też na wielu innych polach. Staje się regionem otwartym do życia. Przekształcenia, które dotknęły miasto w niedawnych latach sprawiają, że miasto rzeczywiście idzie w górę.
Pomocne transformacje w stolicy małopolski.
Co niezłego stworzono w ciągu ostatniego czasu? Ilość zmian i nowości inwestycyjnych jest spora. Mocno pomogły w tej materii finane EU, z których Kraków chętnie korzysta. Dynamiczne postępowanie w temacie uzyskiwania dofinansowania sprawiły, że małopolska wzbogaciła się o świeże węzły komunikacyjne, ekologiczne autobusy komunikacji miejskiej, i potrzebne miejsca użyteczności publicznej.
Liczne zmiany są niewidoczne dla zwykłego Krakusa. Nie znaczy to jednakowoż, że nie funkcjonują. Zwykle ignorujemy nie związane z nami informacje. Typowemu obywatelowi Krakowa zdaje się, że w mieście niewiele się dzieje. Natomiast Kraków zmienia się z każdym miesiącem. Innowacje w obszarze zarządzania śmieciami, budowie i unowocześnianiu sieci kanalizacyjnej, budowa filtrów przeciw hałasowi to tylko część zmian, które umożliwiają nam pełniej i bardziej komfortowo funkcjonować. Miasto rozwija się też pod kątem możliwości kulturalnych. Wartość miasta idzie w górę za pomocą takich obiektów jak: centrum konferencyjne ICE czy stadion Cracovia. Te nowości inspirują turystów do odwiedzin.
Zapoczątkowane za pomocą zarządu miasta projekty nie obejmują jedynie ścisłego środka miasta, ale również są połączone z całym regionem. Zatem lepiej nie uskarżać się tylko zauważyć innowacje w jakie obrósł Kraków.
Następne lata – o ile będzie możliwość utrzymania tempa zmian – umożliwią miastu stać się niezwykłą metropolia.
Majchrowski działania